Annons

Pulled beef

6h 20min
0
3.7
8 Portioner
Bild för rebecca
Av rebecca Kategori Huvudrätt 27 maj, 2013
Pulled beef

Ingredienser

1 kg
högrev i bit
1 st
gul lök
4 st
vitlöksklyftor
1.5 dl
ketchup
1 msk
spiskummin
1 msk
chiptolepasta
1 msk
rökig whisky
1 msk
Farinsocker

Tillagning

6h 20min
  1. Lägg ner högreven i en rejäl gryta. Blanda alla ingredienser som du behöver till din sås (alla utom lök och vitlök). Häll såsen över köttet.
  2. Lägg sedan grovt skivad lök och vitlök ovanpå biffen. Sätt in i ugnen på 125°C och låt det tillagas i ungefär 6 timmar, eller till köttet faller isär när du petar med en gaffel på det.
  3. Efter cirka en timme petar du ner löken och vitlöken i botten av kastrullen. Håll sedan koll på grytan så inget bränner fast, det går att tillsätta lite vatten om du behöver lämna hemmet eller fokusera på annat.
  4. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop när du petar på det. När köttet svalnat något mosar du det genom att dra med en gaffel. Blanda sedan köttet med såsen som köttet kokt i.
  5. Om du vill ha en tjockare sås, koka ner och mixa den. Så kan du spara det som blir över och använda som barbequesås vid annat tillfälle.

Tips från kocken

Bild för rebecca

"Köttet blir godare om det får stå, så gör gärna dagen innan. Jag använder ofta min Crock Pot, kör den då på LOW i cirka 8 timmar.
Går bra att byta ut mot fläskkarré för att få Pulled pork."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.