Annons

Prinsessbakelser

3h
0
Betygsätt
11 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 23 november, 2012 Tidning baka
Prinsessbakelser

Ingredienser

Muffins

2 st
Ägg
1.5 dl
Socker
1 dl
solrosolja
3.5 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1.5 dl
Mjölk

Vaniljkräm

2.5 dl
Mjölk
0.5 st
vaniljstång
3 st
Äggulor
0.67 dl
Socker
2.5 msk
maizena
1 msk
Smör

Fyllning

5 dl
Vispgrädde
2 dl
av vaniljkrämen
1 dl
hallon eller jordgubssylt

Dekorering

   
färgad marsipan
   
Florsocker

Tillagning

3h
  1. Muffins: Sätt ugnen på 200° • Vispa ägg och socker pösigt • Vispa ner oljan • Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner detta i äggsmeten växelvis med mjölken • Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt • Fyll dem till 2/3 med smet • Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Vaniljkräm: Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull • Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna • Lägg fröna och vaniljstången i mjölken • Koka upp hastigt, dra sedan av kastrullen från plattan och låt dra i cirka 15 minuter • Vispa äggulor, socker och maizena luftigt i en bunke • Häll vaniljmjölken i äggblandningen under vispning och vispa slätt • Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm på låg värme under vispning tills krämen börjar tjockna • Ta kastrullen från plattan och tillsätt smöret • Kyl av snabbt i vattenbad.
  3. Fyllning: Vispa grädden • Vänd ner vaniljkräm i hälften av grädden.
  4. Montering: Dela varje muffins i tre bottnar • Bred sylt på den understa bottnen • Lägg på nästa och bred ett tjockt lager grädd- och vaniljkrämsblandning på den • Lägg på den sista bottnen och bred ett tjockt lager med bara grädde på toppen, runda av uppåt som en boll • Bred lite grädde även på sidorna så att marsipanen fastnar • Kavla ut marsipanen tunt och ta ut rundlar med ett mått som mäter 10–12 cm i diameter • Lägg försiktigt ett marsipanlock på varje bakelse och tryck lika försiktigt till det i nederkanten • Pudra över florsocker.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.