Annons

Primörer att dippa

30min
0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Förrätt 20 september, 2012
Primörer att dippa

Ingredienser

1 knippe
Primörmorötter
12 st
gröna sparrisar
100 g
sockerärtor
6 st
salladslökar
   
Salt

Sesamdip

2 dl
majonnäs
2 tsk
sesamolja
2 tsk
citronsaft
0.5 dl
sesamfrön
   
salt och svartpeppar

Krassedip

20 g
Smörgåskrasse
2 dl
crème fraiche
   
salt och svartpeppar

Tillagning

30min
  1. Ansa primörerna och sjud dem i lättsaltat vatten eller ånga dem i ugn. Det är viktigt att alla grönsaker är al dente när de serveras.
  2. Sesamdip: Rosta sesamfröna i torr panna tills de är gyllene. Blanda majonnäs, sesamolja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar, slå upp i skål och strö över sesamfröna.
  3. Krassedip: Mixa krasse och crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Salta primörerna och servera dem ljumma med sesam- och krassedip.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.