Annons

Potatissallad från grillen med vitlök och tomater

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 19 juni, 2013 Tidning mat & vänner
 Potatissallad från grillen med vitlök och tomater

Ingredienser

4 st
bakpotatisar
2 st
rödlökar färska
1 st
fänkål
0.5 st
vitlök
4 st
fasta tomater
2 msk
Olivolja

Citrondressing

3 msk
Olivolja
2 msk
citronsaft
2 msk
persilja finhackad
1 dl
parmesan flagad
   
salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Förbaka bakpotatisarna så att de nästan är färdiga. Dela sedan potatisar, rödlök och fänkål i klyftor. Dela vitlöken och tomaterna på hälften. Pensla allt med olivolja och grilla i 10–15 minuter.
  2. Citrondressing: Blanda ihop dressingen och slå den över de grillade grönsakerna. Smaka av salladen med salt och svartpeppar. Avsluta med att strö över parmesanosten. Servera potatissalladen med grillat lantbröd.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.