Annons

polpette di ricotta

1h 20min
0
Betygsätt
12 Stycken
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 13 november, 2012

Ingredienser

250 g
ricottaost
1 dl
fint riven parmesanost
2 st
Ägg
0.5 dl
mjöl
   
finrivet skal från 1 citron
1 msk
hackad salvia
0.5 krm
muskotnöt riven
1 krm
svartpeppar
   
olja att fritera i

Tillagning

1h 20min
  1. Blanda samman ricotta, parmesan, mjöl, ägg och kryddor.
  2. Låt smeten stå ca 20 min.
  3. Forma bollar och lägg dem på en tallrik. Ställ tallriken i frysen och låt ostbollarna frysa ca 1 timme.
  4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  5. Lägg i de frysta bollarna och låt de friteras gyllene. Ta upp dem ur oljan, salta och hugg in!

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"De här italienska små ostbollarna kan smaksättas med nästan vad som helst. Testa tex att blanda ner 50 g finhackad rökt skinka i smeten."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.