Annons

Plommonchutney

1h
0
4.2
Portioner
Av recept.se Kategori Safta & sylta 4 december, 2012 Tidning baka
Plommonchutney

Ingredienser

1 kg
mogna plommon
2 st
rödlökar
1 st
röd chilifrukt
2.5 dl
råsocker
2 dl
Vatten
1 dl
balsamvinäger
1 st
nypa salt
0.5 dl
krossade valnötter

Tillagning

1h
  1. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärna ur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsätt socker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjuda under lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsätt valnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Håller i kylskåp i cirka 6 månader.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.