Annons

Pistachmandelpraliner

0
Betygsätt
30 Stycken
Av BAKA Kategori Godis 3 september, 2014 Tidning baka
Pistachmandelpraliner

Ingredienser

250 g
Mjölkchoklad

Fyllning

150 g
Vit choklad
0.5 dl
Vispgrädde
25 g
Smör
75 g
mandelmassa
30 st
Pistaschmandlar

Tillagning

  1. Temperera chokladen. Fyll pralinformarna med tempererad choklad upp till kanten. Slå ur luftbubblorna genom att slå formen mot bordet.
  2. Stryk formen jämn med en palett eller degskrapa och vänd den uppochner över bunken. Slå försiktigt ut chokladen i bunken igen och låt en tunn hinna choklad vara kvar i formen.
  3. Skrapa kanterna jämna igen och ställ formen uppochner på ett galler eller mellan två glas tills chokladen sätter sig. Dra av kanterna igen efter ett tag. Ställ in formen i kylskåp i 5 minuter så att chokladen sätter sig snabbt.
  4. Ta ut formen och låt stå i rumstemperatur tills du fyller pralinerna.
  5. Fyllning: Blanda hackad choklad och grädde. Värm på svag värme tills chokladen smält. Ta bort från plattan. Rör i smör och mandelmassa.
  6. Lägg massan i en spritspåse och låt svalna. Lägg en pistaschmandel i varje pralinskal. Fyll på med chokladfyllning nästan ända upp.
  7. Lock: Bred ut ett lager smält, otempererad choklad över formen och skrapa av den med en palett. Låt stelna en stund, och gör sedan samma sak med tempererad choklad. Låt stelna i rumstemperatur.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.