Annons

Persikomarmelad med mynta

0
5
Av BAKA Kategori Safta & sylta 17 september, 2014 Tidning baka
Persikomarmelad med mynta

Ingredienser

1.5 kg
persikor
10 st
färska blad mynta
1 kg
syltsocker

Tillagning

  1. Persikomarmelad med mynta: Skålla persikorna i kokande vatten ett par minuter. Dra av skalet och skär dem i bitar. Strimla myntabladen fint. Lägg persikor och mynta i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka upp. Låt koka i 2–5 minuter, beroende på hur mogna persikorna är.
  2. Ta kastrullen från värmen, skumma och låt stå i 15 minuter. Fyll sedan på väl rengjorda, varma burkar och förvara svalt.

Tips från kocken

"Det blir cirka 1,5 liter marmelad."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.