Annons

Pepparkaksbiscotti

0
Betygsätt
40 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 15 februari, 2013

Ingredienser

3 st
Ägg
3 st
Äggulor
4 dl
strösocker
3 msk
färdigblandade pepparkakskryddor
8.5 dl
vetemjöl special
1 tsk
Bakpulver
0.5 krm
Salt
1 tsk
vaniljsocker
   
äggvita till pensling

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180°. Vispa ägg, äggulor, socker och kryddor pösigt i en skål; använd helst elvisp. Blanda mjöl och bak- pulver samt salt och vaniljsocker, och vänd försiktigt ner det i äggblandningen. På ett mjölat bakbord görs 4 ganska kletiga rullar, cirka 20 cm långa och 2 1/2 cm breda. Lägg över rullarna på mjölad plåt. Pensla med äggvita och grädda i 20–25 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100°. Ta ut plåtarna och låt läng- derna svalna i 5–10 minuter. Skär dem sedan med en skarp kniv i cirka 40 skivor på snedden. Lägg tillbaka skorporna på plåten och eftergrädda 10–15 minuter i ugnen; vänd dem efter halva tiden. Låt torka ordentligt i eftervärmen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.