Annons

PASTEJ på Kycklinglever

2h
0
Betygsätt
3 Stycken
Bild för Mooniq
Av Mooniq Kategori Förrätt 1 januari, 2019 Läsarrecept

Ingredienser

Kycklingleverpastej - vattenbad 175 grader

500 g
Kycklinglever - rå och tinad
200 g
Fläskkött - rått och tinat
1 st
gul lök - hackad
2 st
vitlöksklyfta - pressad
1 tsk
Salt
1 tsk
grönpeppar
1 tsk
rosépeppar
1 krm
vitpeppar
1 krm
dragon
1 dl
Vetemjöl
200 g
Smör
2 dl
Mjölk

Tillagning

2h
  1. 1. Koka upp vatten i en stor kastrull. När det kokat upp, dra kastrullen från plattan och lägg i lever och kött -låt stå i 20 min. 2. smält smöret - häll i mjölken, ställ åt sidan. 3. Lägg alla kryddor i en mortel - mal fint. 4. Ta fram matberedaren, fyll upp med alla ingredienser, kör i 2-3 minuter till slät smet. 5. Häll upp smeten i 3 stycken aluminiumformar a 5 dl vardera. Ställ i vattenbad med smörpapper över. Ugnsvärme 175 grader i 85-90 minuter. Går fint att frysa. Klarar sig i kylen ca 4 dygn.

Tips från kocken

Bild för Mooniq

"Mjölk och smör kan vara laktosfritt.
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.