Annons

Päron- och chokladpaj

1h
0
1
Portioner
Av recept.se Kategori Paj 4 oktober, 2012 Tidning baka
Päron- och chokladpaj

Ingredienser

Pajskal

3.75 dl
Vetemjöl
1 msk
kakao
125 g
osaltat smör
85 g
strösocker (knappt 1 dl)
1 st
Ägg

Fyllning

50 g
rumsvarmt osaltat smör
1 dl
strösocker
1 st
Ägg
1 tsk
Bakpulver
1.5 dl
Vetemjöl

Chokladkräm

150 g
hackad mjölkchoklad
1 dl
Grädde
4 st
päron
10 st
Pistaschmandlar

Tillagning

1h
  1. Pajskal: Blanda ihop mjöl, kakao, smör och socker i en skål till en smulig deg. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med 24 cm diameter. Ställ kallt.
  2. Fyllning: Vispa ihop smör och socker. Vispa ner ägget och därefter mjöl och bakpulver.
  3. Chokladkräm: Lägg choklad i en ren skål. Värm grädden i en kastrull på medelvärme. Häll grädden över chokladen och vispa tills chokladen har smält.
  4. Montering: Skala, halvera och skiva päronen i solfjäderform. Värm ugnen till 175°. Fördela chokladfyllningen i pajskalet. Lägg ut päronen som solfjädrar i fyllningen och strö över pistaschmandlar. Grädda i cirka 30 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.