Annons

Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Ulrika Davidsson Kategori Soppa 13 november, 2013 Tidning mat & hälsa
Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

Ingredienser

2 st
gula lökar
2 st
vitlösklyftor
500 g
grillad paprika - på burk
1 msk
Olivolja
400 ml
krossade tomater
1 msk
flytande honung
5 dl
Vatten
1 st
kycklingbuljongtärning
   
eventuellt lite chiliflakes
   
salt och peppar

Gremolata

0.5 msk
hackad basilika
1 msk
grovt riven parmesan
1 st
citron - rivet skal

Tillagning

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Häll av lagen från paprikan och dela den i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja någon minut. Häll på krossade tomater, honung och vatten.
  2. Smula ner buljongtärningen och strö eventuellt lite chiliflakes över. Koka i tio minuter. Mixa soppan slät och späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gremolata: Rör ihop basilika, parmesan och det rivna citronskalet. Servera soppan med gremolatan, lite olivolja och svartpeppar.

Tips från kocken

"162 kcal/portion.

Smakfull soppa som blir ännu godare efter någon dag. Från Ulrika Davidssons bok om 5:2."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.