Annons

Pankopanerad senapsströmming med dillcrème

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 1 februari, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

2 dl
crème fraiche
2 msk
Västervikssenap eller stark senap
2 msk
dill (hackad fryst)
12 st
strömmingsfiléer
3 dl
pankoströbröd
   
smör att steka i
   
salt och vitpeppar

Dillcrème

1 dl
crème fraiche
2 msk
dill (hackad fryst)
1 tsk
citronsaft
   
salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche, senap och dill. Lägg i strömmingsfiléerna och låt dem dra minst 1 timme, över natten om du har tid.
  2. Ta upp filéerna och panera dem med pankoströbröd (finns i den asiatiska butiken; hittar du inte panko kan du ta vanligt svenskt ströbröd). Stek på ganska hög värme tills filéerna är gyllenbruna. Salta och peppra.
  3. Servera genast med kokt potatis och dillcrème.
  4. Dillcrème: Blanda ihop samtliga ingredienser, gärna med stavmixer. Smaka upp med salt och vitpeppar.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.