Annons

Panforte

0
Betygsätt
50 Stycken
Av Mai Knauer Kategori Godis 27 november, 2012 Tidning isabellas

Ingredienser

300 g
hela blandade nötter ( pistaschnötter - hasselnötter- mandalar )
250 g
Honung
250 g
rörsocker
100 g
kärnfria dadlar
200 g
mjöl ( siktas med kakao )
25 g
kakao
1 tsk
kardemumma
1 tsk
kanel
200 g
mörk choklad ( finhackad)
   
ev florsocker till dekoration

Tillagning

  1. Lägg bakplåtspapper i en form på 25 x 25 cm. Smöra ev formen först, så papperet ligger kvar ordentligt. Lägg nötterna på en plåt och sätt den i ugnen i 175°. Rosta nötterna tills de fått lite färg. Ta ut dem ur ugnen och täck dem med en tjock handduk för att bevara värmen.
  2. Koka upp honung och rörsocker, låt koka ordentligt under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt nötterna och resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop det innan massan svalnar. Pressa ner massan i formen och tryck/forma den platt och jämn. Grädda panforten i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Grädda inte för länge, då blir den hård och trist.
  3. Ta ut panforten ur formen och låt den svalna helt. Sikta ev över florsocker. Låt den stå till nästa dag, och skär den i små bitar vid servering.

Tips från kocken

" Italiensk konfektkaka som påminner om nougat. Den håller i flera månader i rumstemperatur, bara den ligger torrt och är väl förpackad.
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.