Annons

Ugnsbakade tomater med bröd och serranoskinka

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 4 oktober, 2012
Pan con tomate på mitt vis med jamón Serrano

Ingredienser

Bakade tomater

2 st
tomater
0.5 st
vitlöksklyftor
1 msk
Olivolja
   
Salt

Bröd

8 st
skivor bröd
   
Olivolja
   
flingsalt
12 skivor
serranoskinka
   
basilika

Tillagning

  1. Bakade tomater: Värm ugnen till 100°. Finhacka vitlöken och blanda den med olivoljan. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Salta tomaterna och ringla över vitlöksoljan. Ugnsbaka tomaterna i 1 timme och låt dem sedan svalna.
  2. Bröd: Stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur till fin färg och salta med flingsalt.
  3. Servering: Servera skinka, tomater, bröd och basilika på bordet. Låt gästerna sedan själva gnida in bröden med basilika och tomat. Ät de goda bröden till skinkan.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"En klassisk pan con tomate är med vitlök, färsk tomat och olivolja, som man gnider in i brödet. Det här är en mer smakrik och lyxig variant."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.