Annons

oxrullader med kantareller

1h
0
5
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 23 september, 2012

Ingredienser

500 g
nötinnanlår i tunna skivor
2 msk
mjöl
2 msk
Smör
2 dl
Vatten
2 msk
mörk oxfond
2 dl
Grädde

fyllning

1  
rensade kantareller
1  
gul lök
200  
philadelphia ost
   
olja att steka i

Tillagning

1h
  1. Finhacka löken.
  2. Stek kantarellerna och löken gyllene i olja.
  3. Låt svalna och blanda ner i philiadelpiaosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bred på fyllningen. Rulla ihop dem till rullader och fäst ihop med tandpetare.
  5. Vänd rulladerna i mjölet.
  6. Smält smör i en stekgryta. Bryn rulladerna runt om och häll på vatten och fond.
  7. Låt köttet puttra på svag värme under lock tills det är mört, ca 45 minuter.Tillsätt grädden när 5 min återstår.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Byt ut köttet till lövbiff om ni har bråttom!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.