Annons

Oxfilé provencale

0
Betygsätt
4 Portioner
Kategori Huvudrätt 27 mars, 2013
Oxfilé provencale

Ingredienser

700 g
mittbit av oxfilé
600 g
fast potatis
   
salt svartpeppar olja smör
2 st
tomater
1 st
vitlöksklyfta
0.5 msk
timjansblad
   
olivolja och salt
100 g
Smör
4 st
vitlöksklyftor
1 msk
persilja - finkackad

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150 C. halvera tomaterna och lägg dom på i en ugnsfast form. Finhacka vitlöken och blanda med timjan och lite olivolja. Salta tomaterna och häll på kryddoljan. Ugnsbaka tomaterna i ca 35 minuter.
  2. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta och peppra oxfilén. Bryn oxfilén i smör och olja till fin brynt färg. Ugnsbaka sedan köttet i cirka 20 minuter tills kärntemperaturen är 52 grader. Låt oxfilén vila på en skärbräda cirka 10 minuter före du skär upp den.
  3. Skala och skiva potatisen tunt. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek potatisen i rikligt med olja och smör tills potatisen är genomjuk och har en knaprig yta. Smaka av med salt.
  4. Finhacka vitlöken och blanda med persiljan och smöret. Smaka av med salt. Lägg upp potatisen på 4 tallrikar. Lägg på ugnstomaten. Tranchera och lägg på oxfilén och toppa med vitlökssmöret.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.