Annons

Ost med kryddkaramelliserade körsbär

20min
0
Betygsätt
Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Smårätter 25 april, 2014 Tidning matmagasinet
Ost med kryddkaramelliserade körsbär

Ingredienser

500 g
urkärnade körsbär
200 g
mörkt muscovadosocker
1.5 dl
rött vin
2 st
stjärnanis
2 st
Kanelstänger
1 nypa
chiliflakes
5 st
svartpepparkorn

Tillbehör

   
gorgonzola eller annan mögelost
   
gott knäckebröd

Tillagning

20min
  1. Koka samman socker, vin och kryddor i någon minut. Tillsätt körsbären och låt allt koka på svag värme och utan lock tills körsbären är mjuka. Häll upp i en väl rengjord glasburk och låt svalna.
  2. Lägg upp gorgonzola eller annan mögelost på gott knäckebröd, toppa med körsbär och servera som små kanapéer.

Tips från kocken

Bild för Lisa Lemke

"De karamelliserade körsbären räcker förmodligen till fler tillfällen än en fest, förvara dem i kylskåp under tiden där de håller i minst 3 veckor om du är noga med att hälla upp dem på en noggrant rengjord glasburk. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.