Annons

Örtmarinerad fläskfilé och primörsallad med smak av tryffel

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 8 februari, 2013

Ingredienser

600 g
fläskfilé
1 st
sats örtmarinad
1 knippe
grön sparris
1 knippe
morötter
0.5 knippe
salladslök
0.5 st
huvud romanesco
1 st
schalottenlök
1 tsk
Smör
1.5 dl
Grädde
0.5 dl
crème fraiche
1.3 msk
tryffelolja
1 msk
maizena
0.5 dl
gräslök (finhackad)
   
salt och vitpeppar

Potatis på spett

8 st
grillspett
800 g
färskpotatis
2 msk
Olivolja
   
Salt
   
svartpeppar

Tillagning

  1. Skär bort de vita senorna runt fläskfilén. Lägg sedan köttet i marinad. Primörsallad: Ansa primörerna och dela romanescon i mindre huvuden. Koka upp saltat vatten. Lägg först i morötterna och efter 2 minuter tillsätts de övriga primörerna. Koka i cirka 4 minuter; de ska vara al dente. Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör. Tillsätt grädde och crème fraiche och koka upp. Tillsätt tryffeloljan, smaka av (känn efter hur mycket du vill använda). Rör ut maizenan i vatten och red av. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda sist i den finhackade gräslöken. Grilla fläskfilén. Koka potatisarna. Trä upp dem på spetten. Pensla dem med olja, salta och peppra. Lägg dem på grillen tills de blivit genomvarma.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.