Annons

NYC Pretzel

0
3
1 Stycken
Av Sara Aasum Hultberg Kategori Bakverk & kakor 29 augusti, 2013 Tidning baka
NYC Pretzel

Ingredienser

Botten

150 g
salta pinnar
50 g
Digestivekex
100 g
Smör

Fyllning

600 g
Färskost
75 g
crème fraiche
1 krm
Salt
2.5 dl
Socker
5 st
Ägg
100 g
Mörk choklad
0.5 dl
stark kaffe

Kolasås

3 dl
Grädde
1.25 dl
Socker
0.5 dl
ljus sirap
1 nypa
Salt
50 g
Smör

Dekorering

   
Färska hallon
   
granatäppelkärnor

Tillagning

  1. Botten: Smält smöret och låt det svalna. Mixa salta pinnar tillsammans med digestivekex fint i en matberedare. Blanda i smöret och tryck sedan ut massan i botten och på kanterna i en springform, cirka 22 cm diameter, klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 160°. Mixa färskost med crème fraiche, salt och socker till en helt klumpfri smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Ta 1/3 av smeten och lägg i en annan bunke. Smält choklad tillsammans med kaffet och blanda ner detta i bunken med 1/3 av smeten.
  3. Häll den första delen av smeten över bottnen i formen. Fyll på med chokladsmeten och virvla några varv med en gaffel så att smeten marmoreras. Baka i cirka 50–60 minuter. Ta ut och låt svalna. Kyl sedan helt innan servering. Förbered under tiden kolasåsen.
  4. Kolasås: Koka ihop allt utom smöret på medelvärme i cirka 15 minuter, tills smeten börjar tjockna. Dra av från plattan och tillsätt smöret. Vispa slätt.
  5. Servering: Häll kolan över cheesecaken. Dekorera med hallon och granatäppelkärnor.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.