Annons

Nötpanerad halloumi

0
4.5
4 Portioner
Av Klara Desser Kategori Förrätt 7 januari, 2013
Nötpanerad halloumi

Ingredienser

2 msk
citronsaft - pressad
4 msk
Olivolja
1 st
vitlöksklyfta
   
salt och peppar
1 st
blomkålshuvud
1 st
påse blandsallad a 100 gram
2 st
avokador
1 knippe
rädisor
2 paket
halloumi
1 dl
osaltade nötter
1 st
Ägg
   
smör eller kokosfett att steka i

Tillagning

  1. Börja med att vispa ihop en dressing på citronsaft, olivolja och pressad eller riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa blomkålen, dela den i buketter och koka den i vatten. Häll av vattnet och blanda med dressingen. Lägg upp en bädd av sallad på ett serveringsfat eller portionstallrika. Skiva avokado och rädisor och lägg dem ovanopå salladen tillsammans med blomkålsbuketterna.
  3. Skär halloumin i skivor. Hacka nötterna. Doppa ostskivorna i uppvispat ägg och sedan i nöthacket. Stek på båda sidorna i smör eller kokosfett tills de får färg. Garnera salladen med osten.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.