Annons

Nötfudge

4h 20min
0
Betygsätt
30 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Godis 17 december, 2013

Ingredienser

1 burk
kondencerad mjölk
300 g
Vit choklad
2 dl
nötter av valfritt slag
1 msk
Smör

Tillagning

4h 20min
  1. Koka burken med kondenserad mjölk 3, 5 timmar i en stor kastrull med vatten. Obs öppna inte burken.
  2. Spola kallt vatten på burken och öppna den försiktigt. Innehållet ska då vara fast och kolafärgat.
  3. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micron.
  4. Blanda den kondenserade mjölken med den smälta chokladen. Vispa ner en klick smör och låt sen smälta under omrörning. Blanda till sist ner nötterna.
  5. Häll smeten i en form och ställ formen svalt i några timmar eller över natten.
  6. Skär kakan i tärningar.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Blanda ner dina favoritnötter, tex. saltrostad mandel, cashewnötter eller byt ut dem till torkad frukt!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.