Annons

Mudslides och divine cookies

0
5
20 Stycken
Av Sara Aasum Hultberg Kategori Bakverk & kakor 28 augusti, 2013 Tidning baka
Mudslides och divine cookies

Ingredienser

Mudslides

135 g
Socker
40 g
osaltat smör - rumsvarmt
2 st
Ägg
250 g
Mörk choklad
45 g
majsstärkelse
1 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
120 g
mjölkchokladpellets
1.5 dl
pekannötter

Divine cookies

2.5 dl
jordnötssmör
2.5 dl
Farinsocker
2.5 tsk
bikarbonat
1 st
ägg - lätt uppvispat
2.5 dl
mjölkchokladpellets

Tillagning

  1. Mudslides: Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Smält den mörka chokladen och låt den svalna något. Vänd sedan ner majsstärkelse i smörvispet tillsammans med salt och bakpulver. Tillsätt den mörka chokladen och rör tills smeten blandats ordentligt.
  2. När smeten är helt sval, vänd ner nötter och chokladpellets. Skopa upp med en glasskopa på plåt klädd med bakplåtspapper, strö lite havssalt på och grädda i cirka 11 minuter.
  3. Divine cookies: Sätt ugnen på 175°. Blanda jordnötssmör och farinsocker med vinge i en hushållsassistent. Tillsätt sedan bikarbonat, ägg och slutligen chokladpellets. Rulla eller skopa ut kakorna med en glasskopa och platta till dem en aning. Grädda i cirka 8–10 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.