Annons

Mojito med ingefära

10min
0
Betygsätt
8 Stycken
Av MatMagasinet Kategori Dryck 12 maj, 2014 Tidning matmagasinet
Mojito med ingefära

Ingredienser

5 dl
äppeljuice
2 cm
ingefära i skivor
3 dl
strösocker
4 dl
rom
1 l
mineralvatten

Garnering

   
myntablad
1 st
lime i tunna klyftor

Tillagning

10min
  1. Koka äppeljuicen tillsammans med ingefära och socker tills det är tjockt som sirap och kokar med 1 cm stora bubblor. Kyl sirapen.
  2. Fördela sirapen i 8 glas. Häll på rom och rör runt. Fyll upp med mineralvatten och toppa med rikligt med myntablad och lime.

Tips från kocken

"En annorlunda mojito där vi först gör en ingefärssmakande äppelsirap. För alkholfritt alternativ kan du utesluta rommen och öka på med äppeljuice och mineralvatten, så att det inte blir för sött."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.