Annons

Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter

0
Betygsätt
1 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 21 augusti, 2013 Tidning baka
Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter

Ingredienser

200 g
Smör
200 g
mjölkchoklad - finhackad
2 dl
Socker
3 st
Ägg
1 msk
vaniljsocker
2.5 dl
Vetemjöl
1 dl
hasselnötter

Topping

150 g
Mjölkchoklad
1.5 dl
hasselnötter - rostade

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj kanterna på en springform, cirka 20 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret och blanda ner chokladen. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt chokladsmeten och rör om.
  2. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker genom en sil; blanda runt. Hacka hasselnötterna grovt och vänd ner dem. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
  3. Topping: Rosta hasselnötterna och gnugga sedan bort skalet i torr handduk. Smält chokladen och bred ut den över den kalla kakan. Fördela hasselnötterna över kakan.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.