Annons

Min goda fläskfilégryta

0
4.1
4 Portioner
Bild för fudgekakan
Av fudgekakan Kategori Huvudrätt 15 oktober, 2013 Läsarrecept

Ingredienser

400 g
fläskfilé
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
6 st
champinjoner
1 st
röd paprika
0.5 tsk
Curry
1 tsk
paprikapulver
3 dl
Vatten
1.5 msk
kalvfond
1 msk
soja
1 msk
balsamvinäger
0.5 dl
chilisås
2 dl
Grädde
0.5 kruka
persilja

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar. Bryn i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna och skär paprikan i bitar. Bryn alltsammans i stekpannan. Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter.
  3. Lägg tillbaka fläskfilébitarna i pannan. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter.
  4. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Rör ner hackad persilja i grytan. Smaka av. Servera med råris och sallad.

Tips från kocken

Bild för fudgekakan

"Mitt eget recept på fläskfilégryta som är en riktig favorit här hemma. Den passar både som festlig vardagsrätt och uppskattad bjudmat."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.