Annons

Matjessillbakelser

0
Betygsätt
8 Stycken
Av recept.se Kategori Förrätt 7 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

Botten

50 g
Smör
200 g
kavring

Fyllning

2 st
Gelatinblad
400 g
matjessill
1 st
liten rödlök
1 st
citron (rivet skal)
1 msk
gräslök (hackad)
1 msk
persilja (hackad)
3 dl
crème fraiche
125 g
Färskost

Servering

2 msk
Gräslök
2 msk
röd stenbitsrom
2 st
ark hård plastfilm

Tillagning

  1. Botten: Skär plastfilmen i 8 remsor som är 6x20 cm stora. Rulla ihop varje remsa till en cylinder och tejpa ihop. Ställ cylindrarna på en bricka med bakplåtspapper. Smält smöret. Mixa kavring och smör till smulor. Fördela smulorna i botten av cylindrarna och tryck ihop smulorna till bottnar. Ställ kallt.
  2. Fyllning: Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Låt sillen rinna av och hacka den. Hacka rödlöken fint. Skrubba citronen och riv skalet. Blanda ihop sill, lök, citronskal, rödlök, gräslök och persilja. Blanda ihop crème fraiche och färskost. Värm 1 dl av blandningen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i den varma blandningen. Blanda ihop med resten av krämen, och rör ner sillröran. Fördela blandningen i cylindrarna och släta till ytan. Ställ kallt i minst 3 timmar.
  3. Servering: Klipp försiktigt upp tejpen på cylindrarna och ta bort plasten. Strö hackad gräslök ovanpå och lägg en tesked stenbitsrom på toppen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.