Annons

Matjessill, äggcreme, ramslök och rågbröd

0
5
4 Portioner
Av Adam Dahlberg Kategori Smårätter 11 juni, 2013
Matjessill, äggcreme, ramslök och rågbröd

Ingredienser

2 st
feta extralagrade matjessillfiléer
50 g
äggula
50 g
Smör
50 g
crème fraiche
4 st
ramslöksblad
4 skivor
danskt rågbröd
   
salt och nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Vispa ihop äggula, smör och crème fraiche i en kastrull. Sjud upp på medelvärme under omrörning tills cremen tjocknat. Häll omedelbart upp i en kall bunke och smaka av äggcremen med salt och peppar. Låt den kallna i kylskåp.
  2. Skär matjessillen i fyra rejäla bitar. Strimla ramslöken fint med en sylvass kniv och lägg i isvatten så att den håller sig krispig. Låt den rinna av på papper precis innan servering.
  3. Stryk ut äggcreme på rågbröden, lägg på matjessillen och toppa med den krispiga ramslöken.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.