Annons

Mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär

15min
0
5
6 Portioner
Av Leila Lindholm Kategori Efterrätt 4 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Pannacotta

2.5 dl
dl vispgrädde
5 dl
Mjölk
1 st
färsk vaniljstång
3 msk
strösocker
5 st
Gelatinblad
250 g
mascarponeost (1 burk)

marinerade bär

1 st
lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt efter smak)
5 dl
strösocker
2.5 dl
Vatten
1  
liter blandade bär (ex jordgubbar / hallon / vinbär / krusbär / björnbär)

Tillagning

15min
  1. Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (koka med stången). Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
  2. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken. Vispa ner mascarponeosten. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5–6 timmar. Gärna över natten.
  3. Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig. Häll över bären och låt marinera. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

Tips från kocken

"Perfekt till jul- eller nyårsbordet eftersom allt går att förbereda dagen innan!

Pannacottaformar från www.leilasgeneralstore.com"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.