Annons

Marinerade jordgubbar med mascarponekräm

45min
0
4
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Efterrätt 19 maj, 2014 Tidning matmagasinet
Marinerade jordgubbar med mascarponekräm

Ingredienser

500 g
jordgubbar
2 tsk
lagrad balsamvinäger
2 msk
citruslikör - tex Grand Marnier eller Cointreau
2 msk
strösocker
250 g
mascarpone
2 dl
Vispgrädde
1 st
vaniljstång
50 g
vit choklad - grovt hackad

Tillagning

45min
  1. Rensa jordgubbarna, skär dem i bitar eller skivor.
  2. Blanda balsamvinäger, citruslikör och 1 msk strösocker och häll blandningen över jordgubbarna. Låt stå 30 minuter och rör om då och då.
  3. Vispa samman 2 msk strösocker, mascarpone och grädde till en fluffig kräm. Halvera vaniljstången och skrapa ur den direkt i krämen eller vrid över ca ½ tsk från en s k twister med vaniljstång (se sidan 5). Fördela krämen i 6 glas eller portionsformar.
  4. Strax före serveringen: Fördela jordgubbarna över mascarponekrämen och toppa med grovhackad vit choklad.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Mascarpone är en krämig italiensk färskost gjord på komjölk. Den har en hög fetthalt, ca 35 %. I det här receptet går det bra att ersätta med kesella med 10 % fetthalt. Det fungerar även med kesella lätt som endast innehåller 1 % fett."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.