Marinerade jordgubbar med mascarponekräm
45min
0
4
6
Portioner

Ingredienser
500
g
jordgubbar
2
tsk
lagrad balsamvinäger
2
msk
citruslikör - tex Grand Marnier eller Cointreau
2
msk
strösocker
250
g
mascarpone
2
dl
Vispgrädde
1
st
vaniljstång
50
g
vit choklad - grovt hackad
Tillagning
45min
- Rensa jordgubbarna, skär dem i bitar eller skivor.
- Blanda balsamvinäger, citruslikör och 1 msk strösocker och häll blandningen över jordgubbarna. Låt stå 30 minuter och rör om då och då.
- Vispa samman 2 msk strösocker, mascarpone och grädde till en fluffig kräm. Halvera vaniljstången och skrapa ur den direkt i krämen eller vrid över ca ½ tsk från en s k twister med vaniljstång (se sidan 5). Fördela krämen i 6 glas eller portionsformar.
- Strax före serveringen: Fördela jordgubbarna över mascarponekrämen och toppa med grovhackad vit choklad.
Tips från kocken
"Mascarpone är en krämig italiensk färskost gjord på komjölk. Den har en hög fetthalt, ca 35 %. I det här receptet går det bra att ersätta med kesella med 10 % fetthalt. Det fungerar även med kesella lätt som endast innehåller 1 % fett."
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera.