Annons

Marinerad fläskfilé

40min
0
3.3
10 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 12 februari, 2014 Tidning matmagasinet
Marinerad fläskfilé

Ingredienser

1.5 kg
fläskfilé
   
smör till stekning
2 msk
pepparmix

Marinad

2 msk
balsamvinäger
1 dl
Olivolja
1 tsk
Salt

Garnering

1 knippe
rädisor
4 st
salladslökar
   
vatten- eller kryddkrasse

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 150º. Bryn filéerna runtom i smör. Rulla dem och klappa in pepparmixen efteråt.
  2. Lägg filéerna i en ugnsform och stick in en termometer i tjockaste delen. Stek ca 25 min tills innertemperaturen är 65–67º. Låt kallna.
  3. Blanda marinaden och sila även i skyn som bildats i ugnsformen. Skiva köttet ganska tunt och häll över marinaden. Låt stå kallt några timmar eller längre.
  4. Skiva rädisor och salladslök. Hit kan förberedas.
  5. Vid servering: Lägg upp köttet med lite av marinaden och garnera med rädisor, salladslök och krasse.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Pepparmix är en god kryddblandning som förutom peppar bland annat innehåller paprika, senapsfrön, koriander, selleri och salt."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.