Annons

Mango- och Kokoscheesecake

6h
0
Betygsätt
8 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 23 november, 2012 Tidning baka
Mango- och Kokoscheesecake

Ingredienser

Botten

100 g
Smör
3 dl
Socker
1.5 dl
Vetemjöl
4 msk
kakao
1.5 tsk
vaniljsocker
2 st
Ägg

Kokosfyllning

300 g
cream cheese
2.25 dl
Kokosmjölk
4 st
Ägg
1.5 dl
Socker
2 tsk
vaniljsocker
1.5 msk
citronsaft (färskpressad)

Mangogelé

4 st
Gelatinblad
300 g
mango (i bitar)
1 dl
apelsinjuice

Tillagning

6h
  1. Botten: Värm ugnen till 175° • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter • Smält smöret • Blanda alla torra ingredienser i en bunke • Vispa ner det smälta smöret och till sist äggen, ett i taget • Häll smeten i formen • Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 12 minuter • Låt kakan kallna helt men ta den inte ur formen.
  2. KoKosfyllning: Rör ut cream cheese med kokosmjölk • Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker och citronsaft • Vispa fyllningen slät eller kör den med stavmixer • Häll fyllningen i pajformen och grädda mitt i ugnen i cirka 55–60 minuter • Låt svalna.
  3. Mangogelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter • Mixa mangon till puré • Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i kastrull eller i mikro • Rör hastigt ner gelatinet i mangopurén, tillsätt apelsinjuice och täck den avsvalnade kakan med mangogelén • Ställ kallt ett par timmar före servering • Toppa med hyvlad, rostad kokos.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.