Annons

Mandelbrioche

30min
0
5
1 Stycken
Av ELLE mat och vin Kategori Matbröd 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Mandelbrioche

150 g
kylskåpskallt smör
0.5 paket
färsk jäst (à 50 g)
0.5 dl
Vatten
4 st
Ägg
2 msk
strösocker
100 g
Mandelmjöl
3.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
1 dl
mandelflagor

Tillagning

30min
  1. Skär smöret i små tärningar. Vispa ihop jäst och vatten i en bunke. Vispa in 3 ägg i vätskan. Tillsätt socker och arbeta in mandelmjöl och vetemjöl till en jämn och kladdig deg. Arbeta in smör salt till en glansig deg.
  2. Smörj en bakform (1 1/2 liter) och lägg degen i formen. Plasta och låt jäsa i kyl minst 6 timmar (gärna över natten).
  3. Sätt ugnen på 225°. Tag fram och pensla degen med ett uppvispat ägg och strö mandelflagor över. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25–30 minuter. Servera som rostade brödskivor med hasselnötskräm, färskost eller marmelad.

Tips från kocken

"Rostad, frasig brioche kan vara det godaste som finns! Går utmärkt att skiva och frysa in – bara att ta fram och rosta vid behov. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.