Annons

Macadamiabrownies med nutellafrosting

0
Betygsätt
24 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 9 oktober, 2012 Tidning baka
Macadamiabrownies med nutellafrosting

Ingredienser

Brownies

175 g
smör - rumsvarmt
3 dl
Socker
0.5 dl
ljus sirap
1.5 dl
kakao
2 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
Salt
3 st
Ägg
1.5 dl
Vetemjöl
150 g
macadamianötter

Nutellafrosting

1 dl
nutella
225 g
mascarpone
2 dl
Florsocker

Tillagning

  1. Bownies: värm ugnen till 175°. lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20 x 20 cm. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sirap, kakao, vaniljsocker och salt.
  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och vänd försiktigt ner det tillsammans med nötterna till en jämn smet. Fyll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
  3. Nutellafrosting: vispa ihop nutella och mascarpone. Vispa ner florsocker, lite i taget. Vispa fluffigt. Spritsa eller bred ut frostningen över rutorna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.