Annons

Lussebullar med kesella

2h
0
4
35 Stycken
Av malins Kategori Bakverk & kakor 5 december, 2012 Läsarrecept

Ingredienser

50 g
jäst (1 pkt)
100 g
Smör
5 dl
Mjölk
2  
Kuvert saffran
250 g
kesella
0.5 tsk
Salt
1.5 dl
Socker
17 dl
mjöl

Tillagning

2h
  1. 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. 2. Sätt ugnen på 225°.
  3. 3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min.
  4. 4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler. Ät och njut!

Tips från kocken

"Detta är mitt absoluta favoritrecept på lussebullar. Kesellan gör dem så mycket saftigare - och godare -än andra, tycker jag. Lycka till!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.