Annons

Lufttorkad skinka

2
Betygsätt
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 20 mars, 2014

Ingredienser

1 kg
Svensk Skinkstek
140 g
salt utan jod
10 g
salpeter
1 st
lagerblad
1 tsk
mejram torkad
1 tsk
timjan torkad
1 tsk
oregano torkad
0.5 tsk
strösocker

Tillagning

  1. Blanda salt och salpeter väl i en bunke.
  2. Krossa lagerblad, mejram, timjan, oregano, vitlök och socker i en mortel.
  3. Massera i kryddblandningen och 2 msk av saltblandningen i skinksteken. Lägg Steken i en påse och låt den ligga i kylskåpet under 2 veckor.
  4. Bind upp steken. Häng upp den i kylskåpet, låt den hänga 2-3 veckor. Skiva tunt och njut.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Det är enklare än man tror att lufttorka en skinka!"

Passar till

Dela:
Annons
Eddie-Tea säger:

Hur mycket vitlök ska det vara? Ska bara 2msk saltblandning användas, vad gör man med resten? Ser annars gott ut, ska prova.

dagge säger:

Hej!
Ska påsen vara sluten utan luft eller ska man ha påsen typ öppen?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.