Annons

Lindas och Henriks äppelkaka

1h
0
Betygsätt
12 Portioner
Av MA Kategori Efterrätt 8 juni, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

Henrikkakor (havrekakor)

100 g
margarin
3 dl
havregryn
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1.5 dl
råsocker strö
1 st
Ägg

Lindaäpplen

5 st
Äpple-gärna Lindaäpplen
2 msk
Cane syrup (råsockersirap)
   
margarin

Tillbehör

1 paket
Vaniljvisp
12 st
Gelehjärtan

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och slå i havregryn, mjöl och bakpulver. Vispa ihop ägg och socker i en separat skål och blanda sen ner allt i en skål. Klicka i muffinsformar, ca 12 st. Låt dem stå i ugnen ca 30 minuter. Skala och skiva äpplen i tunna skivor. Stek dem i margarinet. När de börjar mjukna häll på cane syrup och rör runt så det fördelas jämt. Fördela äpplet på havrekakorna. Portionera ut vaniljevispen och sätt på ett gelehjärta.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.