Annons

Limecheesecake med vinbärsgelé

40min
0
5
1 Stycken
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 5 november, 2013 Tidning matmagasinet
Limecheesecake med vinbärsgelé

Ingredienser

Botten

200 g
Digestivekex
1 tsk
kanel
75 g
Smör

Fyllning

200 g
Philadelphiaost
2 dl
crème fraiche
1 dl
strösocker
2 st
Ägg
1 st
lime - finrivet skal

Gelé

2 st
Gelatinblad
0.75 dl
Vatten
1.5 dl
koncentrerad rödvinbärs- eller blandsaft
2 msk
pressad lime
2 dl
röda vinbär

Tillagning

40min
  1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Smula kexen i matberedare eller mortel. Blanda med kanel. Smält smöret och häll det över. Blanda samman. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Fyllning: Rör samman ost, crème fraiche, socker, ägg och limeskal.
  3. Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen nerifrån ca 25 minuter tills smeten stannat. Låt kallna och ställ in formen i kylen.
  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och smält dem i en liten kastrull tillsammans med vattnet. Tillsätt saft och sila i limejuicen. Låt svalna i rumstemperatur tills konsistensen är lik ovispad äggvita. Blanda i vinbären, häll över tårtan och ställ i kyl någon timme tills gelén är helt stel.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"En lättgjord cheesecake som garneras med ett gott gelé. Har du inte vinbärssaft går det bra med vanlig köpt blandsaft. Frysta vinbär kan också användas – lägg dem då frysta i gelén. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.