Annons

Lime curd

20min
0
5
2 Stycken
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Såser 1 mars, 2013 Tidning matmagasinet
Lime curd

Ingredienser

6 st
limefrukter
2 st
Ägg
2.5 dl
strösocker
125 g
Smör

Tillagning

20min
  1. Finriv limeskalet och pressa saften.
  2. Blanda skalet och 2 dl limesaft med ägg och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme.
  3. Vispa ner smöret i bitar och låt krämen kallna. Förvara i kylskåp.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Lime curd är god att äta på rostat bröd och scones eller som tårtfyllning. Du kan också fylla den i små kakformar."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.