Annons

LCHF-pasta med sweetchili och kallrökt lax

0
Betygsätt
2 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 4 november, 2013 Tidning mat & hälsa
LCHF-pasta med sweetchili och kallrökt lax

Ingredienser

LCHF-pasta

4 st
Ägg
125 g
Philadelphiaost
0.5 dl
Fiberhusk

Sås

1 st
gul lök
   
smör att steka i
100 g
philadelphiaost sweet chili
0.5 dl
Grädde
1 msk
tamarisoja
   
salt och peppar
2 st
stora nävar färsk babyspenat
150 g
kallrökt lax

Tillagning

  1. Pasta: Förbered gärna pastan tidigare på dagen eller dagen innan du gör såsen. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk, vispa ihop.
  2. Bred ut eller kvala smeten tunt mellan två bakplåtspapper. Smeten kan med fördel delas upp på två plåtar så den blir riktigt tunn. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret. Rulla ihop och klipp tunna remsor med sax eller vass kniv.
  3. Sås: Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Rör ner philadelphiaost, grädde och kryddning. Låt småputtra.Tillsätt babyspenat. Strimla laxen. Lägg upp pastan i lådan, häll såsen över och fördela laxen ovanpå.

Tips från kocken

"Pastan går bra att frysa in eller förvara i kylskåp i några dagar!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.