Annons

Laxspett med sesamfrön och wasabimajonäs

45min
0
5
24 Stycken
Av Monica och Lisa... Kategori Smårätter 29 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Laxspett med sesamfrön och wasabimajonäs

Ingredienser

700 g
laxfilé
2 msk
rapsolja
   
några droppar sesamolja
   
salt och peppar
1 dl
sesamfrön - svarta och/eller vita
50 g
nigiri - japansk inlagd ingefära - i halverade skivor

Wasabimajonäs:

1 dl
majonäs
0.5 dl
crème fraiche
2 tsk
wasabi
24 st
träspett - blötlagda

Tillagning

45min
  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg aluminiumfolie på en plåt och pensla med lite olja.
  2. Blanda ingredienserna till wasabidippen. Skär laxen i tärningar, cirka 2 1⁄2 × 2 1⁄2 cm. Rör ihop rapsolja och sesamolja och blanda med laxen. Salta och peppra. Lägg lax och sesamfrön i en plastpåse och skaka om så att laxen blir helt täckt av frön.
  3. Trä 2–3 laxbitar på varje spett med en nigiriskiva mellan varje laxbit.
  4. Lägg ut spetten på plåten och grilla i ugnen i cirka 10 minuter. Servera varma eller kalla med wasabidippen.

Tips från kocken

"Asiatiska smaker när de är som bäst.
Ur Systrarna Eisenmans mingelmat"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.