Annons

Laxsoppa med thaismak

20min
0
3
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Soppa 23 oktober, 2012 Tidning matmagasinet
Laxsoppa med thaismak

Ingredienser

1 burk
kokosmjölk - 400 ml
4 dl
vatten + 1 buljongtärning
1 msk
röd thailändsk currypasta
1 st
citrongräs
500 g
skinn- och benfri lax
1 tsk
Salt
2 st
morötter
1 st
broccoli - 250 gram
1 st
röd paprika
150 g
sugar snaps peas
   
färsk koriander

Tillagning

20min
  1. Vispa ihop kokosmjölk, vatten, buljongtärning och currypasta i en kastrull. Krossa citrongräset med knivskaftet, lägg ner det och koka 5–10 minuter, medan du förbereder resten.
  2. Skär laxen i bitar och salta dem.
  3. Skala och strimla morötterna, skär broccolin i små buketter och låt dem koka i buljongen 5 minuter.
  4. Strimla paprikan och tillsätt den. Lägg ner suger snaps peas och lax och låt dem koka med några minuter. Strö korianderblad över soppan.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Laxen kan bytas ut mot annan fisk eller kyckling, som också passar bra."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.