Annons

Laxcarpaccio med smörsås och pepparrot

25min
0
5
4 Portioner
Bild för Fredrik Eriksson
Av Fredrik Eriksson Kategori Förrätt 15 oktober, 2013
Laxcarpaccio med smörsås och pepparrot

Ingredienser

500 g
salmalax
1 st
schalottenlök
2 dl
vitt vin
1 dl
Vispgrädde
50 g
Smör
2 st
tomater
   
blandade örter (basilika - körvel - gräslök)
1 tsk
dijonsenap
1 st
bit pepparrot

Tillagning

25min
  1. Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över portionstallrikar eller ett stort fat.
  2. Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull. Slå över vinet och koka ner det tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt grädden och koka ner vätskan tills en tredjedel är kvar. Skär smöret i små bitar och vispa ner några i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och vit- peppar.
  3. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Tär- na tomatköttet fint. Strimla örterna och strö dem och tomathacket över laxen. Vispa ner senapen i smörsåsen och rippla den över laxen. Riv pepparroten och strö över. Servera direkt.

Tips från kocken

Bild för Fredrik Eriksson

"Prova gör carpaccio på lax. Färsk, nyriven pepparrot bjuder på ett härligt bett mot den lena laxen och rundas av med krämig smörsås."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.