Annons

Laxbiffar med limeaioli

0
3.6
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Laxbiffar med limeaioli

Ingredienser

Laxbiffar

4 st
laxfiléer
1 st
Ägg
1 st
hackad gul lök
1 st
lime - rivet skal och saften
1 st
urkärnad röd chilipeppar
1 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
   
Smör

Limeaioli

2 st
pressade vitlöksklyftor
1 msk
limesaft
1 msk
dijonsenap
1 st
helt ägg
2 dl
neutral rapsolja
1 tsk
rivet limeskal
   
salt & peppar

Tillagning

  1. Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
  2. Alla ingredienser till aiolin ska vara hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Det blir en stor sats, som kan förvaras i kylskåp 1 vecka. Till servering är 2 msk/portion lagom.
  3. Servering: Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå. Lägg laxbiffarna ovanpå med två klickar aioli bredvid.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.