Annons

Lax- och limespett med sobanudelsallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 8 februari, 2013

Ingredienser

8 st
trägrillspett
600 g
Lax
4 st
limer (salt och vitpeppar)

Sobanudelsallad

4 st
port sobanudlar
1 dl
teriyakisås
1 knippe
koriander
2 st
röda chilifrukter
2 st
limeblad
1 st
vitlöksklyfta

Snabb bok choi-sallad

2 st
huvuden bok choi
2 msk
solrosolja
0.5 st
chilifrukt
1 st
lime

Tillagning

  1. Lägg grillspetten i blöt. Skär laxen i kuber. Dela limen i grova bitar. Trä spetten med laxen och varva med lime. Salta och peppra. Sbanudelsallad: Koka sobanudlarna enligt anvisningar på paketet. Finhacka koriander, chili, limeblad och vitlök och blanda med teriyakisåsen. Slå sedan dressingen över sobanudlarna. Bok choi-sallad: Blanda solrosolja, hackad chili och saften från limen. Dela bok choien i 4 delar. Pensla oljan på bok choien. Lägg laxspetten på grillen. När det återstår cirka 2–3 minuter, lägg på bok choien så att den också får färg och blir varm.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.