Annons

Lax med picklade grönsaker

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Fredrik Eriksson
Av Fredrik Eriksson Kategori Huvudrätt 15 oktober, 2013
Lax med picklade grönsaker

Ingredienser

600 g
salmalax
1 msk
Socker
1 msk
ättika
1 msk
Smör
   
blandade primörer - betor - broccoli - blomkål - svamp - kål med mera
1 dl
smetana
1 knippe
dill

Tillagning

20min
  1. Skär laxen i två centimeter tjocka bitar. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3–4 min, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt.
  2. Sota laxen i 30 sekunder på var sida i en het stek- panna. Lägg bitarna över grönsakerna. Servera med smetana och plockad dill.

Tips från kocken

Bild för Fredrik Eriksson

"Njut av nordiska smaker i form av ättikssyrade höstprimörer med dill och lax. Tillsammans med krämig smetana blir det en lätt och elegant rätt som passar lika bra till vardags som att bjuda på.

Gott till vin till maten
Rabl Grüner Veltliner ”Spiegel”, Weingut Rabl, Kamptal, Österrike 109 kr (nr. 75815)"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.