Annons

Lasagne med brysselkål och pumpa

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 17 december, 2012

Ingredienser

10 st
lasagneplattor med spenat
1 nät
brysselkål
1 st
butternutpumpa
1 st
hel vitlök delad mitt itu
1 msk
torkad oregano
1 krm
muskotnöt
1 tsk
Salt
0.5 tsk
peppar

ostsås

2 msk
mjöl
2 msk
Smör
3 dl
Mjölk
150 g
riven ost

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 200 grader. .
  2. Dela pumpan i grova bitar. Lägg pumpa och vitlök på en plåt, rosta i ugen ca 30 min.
  3. Skala av det yttersta på brysselkålen och koka den mjuk i saltat vatten.
  4. Skrapa ut vitlöken från sitt skal. Mosa den rostade pumpan, brysselkålen och vitlöken i en bunke.
  5. Smaksätt med muskotlöt, oregano, salt och peppar.
  6. Smält smöret i en kastrull.
  7. Tillsätt mjölet och vispa ordentligt.
  8. Tillsätt mjölken i en stråle under omrörning.
  9. Låt koka några minuter under omrörning. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt osten och vispa såsen tills osten smält. Spara lite ost till det översta lagret.
  10. Smörj en ugnssäker form.
  11. Bottna formen med pastaplattor.
  12. Lägg på en slev av pumparöran och en liten slev ostsås.
  13. Lägg på pastaplattor och upprepa tills ingredienserna är slut. Avsluta med ett lager riven ost.
  14. Grädda lasagnen i ugnen ca 30 min(eller till plattorna blivit mjuka).
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.