Annons

Lammspett med myntapesto

45min
0
Betygsätt
24 Stycken
Av Monica och Lisa... Kategori Smårätter 29 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Lammspett med myntapesto

Ingredienser

600 g
lammfilé

Marinad:

2 msk
färskpressad citronsaft
3 st
vitlöksklyftor - krossade
1 tsk
Salt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 dl
rapsolja
2 msk
hackad färsk mynta

Myntapesto:

2 dl
färsk mynta
0.5 dl
bladpersilja
1 st
schalottenlök - grovhackad
1 st
vitlöksklyfta - pressad
1 tsk
rivet citronskal
1 dl
Olivolja
   
salt och peppar
24 st
träspett - blötlagda

Tillagning

45min
  1. Skär lammfilén i tärningar, cirka 2 1⁄2 × 2 1⁄2 cm. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg lammet i marinad och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme.
  2. Mixa mynta, bladpersilja, lök, vitlök och citronskal i en matberedare eller med stavmixer. Häll ner oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med lite matolja.
  4. Trä köttet på spetten. Lägg dem på gallret och sätt in i ugnen över en plåt täckt med folie som spetten kan droppa på. Grilla i cirka 10 minuter eller tills köttet har fått färg men fortfarande är rosa inuti. Servera direkt med myntapesto.

Tips från kocken

"Lika goda varma eller kalla.
Ur Systrarna Eisenmans Mingelmat"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.