Annons

Lammköttbullar med örter och chèvre

30min
0
4
6 Portioner
Av ELLE mat och vin Kategori Huvudrätt 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

En uppskattad variant på de klassiska köttbullarna med getost och lammfärs.

600 g
lammfärs
1 dl
ströbröd
2 dl
Grädde
1 st
gul lök
1 st
Ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
blandade torkade örter - ex timjan/ basilika/ rosmarin
   
smör till stekning
   
salt och peppar
150 g
chèvre
1 kruka
färsk timjan

Tillagning

30min
  1. Häll ströbröd och grädde i en bunke och blanda runt. Låt det svälla lite och blanda sedan ner färsen tillsammans med finriven gul lök, ägget och finhackad vitlök. Blanda ordentligt och smaksätt färsen med örtkryddorna och salt och peppar.
  2. Rulla till fina köttbullar och stek i rikligt med smör i stekpanna. Servera köttbullarna med smulad getost och färsk timjan. Gott med lingon till.

Tips från kocken

"En uppskattad variant på de klassiska julköttbullarna med getost och lammfärs."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.