Annons

Lammfilé med sötsyrliga morötter och dillsky

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 februari, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

600 g
lammfilé (helst med kappa)
   
salt och svartpeppar

Sötsyrliga morötter

4 st
morötter
1 st
schalottenlök (finskuren)
2 msk
Socker
1 msk
ättika (12%)
1 dl
Vatten
   
Smör
   
salt och svartpeppar

Dillsky

1 st
schalottenlök (finskuren)
0.5 dl
torrt vitt vin
2 dl
hönsbuljong
1 msk
Smör
0.5 dl
dill
   
salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Parera lammfilén fri från senor, behåll kappan och skär kryss i den. Stek filén i smör på medelhög värme med kappan neråt, tills den blir krispig i ytan. Salta och peppra och fortsätt tillagningen på galler i ugn vid cirka 130° i 10 minuter. Låt lammfilén vila i 10 minuter innan den skivas. Sötsyrliga morötter: Skala morötterna och dela dem på längden i 4 delar. Runda till dem med hjälp av morotsskalaren och skär dem i 4 cm långa stavar. Smält lite smör i en panna och fräs morötterna tillsammans med schalottenlöken utan att de tar färg. Tillsätt socker, ättika och vatten och pochera morötterna i 4 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Dillsky: Fräs schalottenlöken i en sauteuse i lite smör. Tillsätt vitt vin och reducera torrt. Tillsätt hönsbuljongen, smaka av med salt och svartpeppar och red av med smör. Tillsätt dillen och låt den dra i såsen i någon minut, sila bort den vid servering. Servera med kokt färskpotatis.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.